نگذاريم سفالگري زير بار محصولات چيني له شود

حميد عليشاه هنرمند سفالگر سمناني در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: مسأله اصلي که بر فراموشي اين هنر در سمنان دامن مي‌زند، بسته بندي است.

وي با اشاره به اينکه خريداران به بسته بندي کالاها اهميت بسياري مي‌دهند، افزود: از آنجايي که اکثر خريداران اين توليدات را به عنوان سوغات خريداري مي‌کنند به دنبال بسته‌بندي‌هاي زيبا و مناسب هستند.

اين هنرمند ادامه داد: امروزه کالاهاي چيني وارد بازار ايران شده‌اند که قيمت‌هايي نازل و بسته‌هاي بندي‌هاي بسيار زيبايي دارند.

وي با بيان اينکه تعرفه گمرک براي ورود سفال به ايران پايين است، تصريح کرد: بايد فکري به حال ورود اين کالاها که به صورت ارزان و يا قاچاق و با کيفيت پايين به ايران وارد مي‌شود، کرد.

اين صنعتگر بر لزوم ارائه راهکارهايي براي رونق بخشيدن به اين هنر صنعت تأکيد کرد و افزود: اين حمايت‌ها مي‌تواند شامل ارائه تسهيلات و راه‌اندازي بازاچه دائمي‌ صنايع‌دستي و شهرک صنايع‌دستي باشد.

به گفته وي اجباري ساختن استفاده از صنايع‌دستي در ادارات مي‌تواند کمک بسياري به بقاي هنر صنعت سفالگري کند.

اين سفالگر تهراني اضافه کرد: يکي از بهترين فضاهايي که سفالگري در آن‌ کاربرد دارد، رستوران‌ها و سفره ‌خانه‌هاي سنتي است که سازمان ميراث فرهنگي مي‌تواند با ورود سفال به آ‌ن‌ها به ترويج و توسعه سفالگري کمک کند.

وي يادآور شد: اگر در لابي تمامي هتل‌ها ويترين‌هاي صنايع‌دستي گذاشته‌ شود، مسافران به سادگي مي‌توانند اين توليدات را خريداري کنند.

عليشاه در پايان خاطرنشان کرد: هم اکنون فعالان بسياري از اين رشته دست کشيده‌اند که اگر قرار باشد اين هنر منسوخ نشود بايد فکري به حال ورود محصولات چيني شود./112







انتهای پیام/

کد خبر 138901078